En ufrivillig backpackers bekendelser

ditte svane en ufrivillig backpackers bekendelser
[Anmeldereksemplar] 

Ditte Svanes roadtrip-fortælling En ufrivillig backpackers bekendelser er en svært underholdende og befriende uskøn fortælling om en ung kvinde, der fucker sit liv temmelig meget op.

Bogens jeg-fortæller er en ung kvinde, der tager med sin kæreste Mikael til Melbourne, hvor han skal studere et enkelt semester. Mikael træffer beslutningerne i deres liv. Som at de skal være kærester, at de skal bo i Melbourne og at de skal have en bil, mens de er der. Han er ingen dominerende type, men bogens fortæller er sjovt uengageret i eller måske nærmere distanceret fra sit eget liv. Lige indtil Mikael begynder at tale om fremtid og familie. Så går bogens fortæller i panik og træffer det ene håbløse valg efter det andet, som sender hende på en ufrivillig backpackertur gennem Australien. 

Ditte Svane skriver med en stor portion humor og selvironi på hovedpersonens vegne, som giver fortællingen et næsten selvbiografisk præg. Som roman er fortællingen svær at genrebestemme og sætte i bås, men den er oplagt sommerlæsning – især for dem, der tænker på et semester Down Under. 

Jeg var selv så heldig, at jeg fik lov at læse Dittes bog allerede på manuskriptstadiet. Og jeg glæder mig over, at der også var forlag, der kunne se, at denne historie kan noget særligt, så den kan fås som en rigtig bog også.

Ditte Svane: En ufrivillig backpackers bekendelser
Udgivet af forlaget Brændpunkt 18. juni 2020

Du kan læse mere om bogen her.