Erna i krig – Kolding Egnsteater

Erna i krig, Kolding Egnsteater. Foto: Asmus Kromann Bork

Kolding Egnsteater markerer 100-året for genforeningen med Peter Dupont Weiss’ iscenesættelse af Erling Jepsens roman Erna i krig. Og selvom forestillingen som så meget andet er et års tid forsinket, har oplevelsen afgjort været værd at vente på.

Erna i krig er som udgangspunkt en skøn roman. Erling Jepsen trækker alle tænkelige – og utænkelige – elementer fra Første Verdenskrig ind i Ernas liv, og instruktør Peter Dupont Weiss, der også selv har stået for dramatiseringen, formår at få alt det væsentligste med. Halvanden time er fortællingen skåret ned til, og alligevel sidder man ikke tilbage med en følelse af at noget væsentligt mangler.

Du kan læse min anmeldelse på ISCENE.

Erna i krig, Kolding Egnsteater. Foto: Asmus Kromann Bork
Foto: Asmus Kromann Bork

Romanforlæg: Erling Jepsen. Dramatisering og instruktion: Peter Dupont Weiss. Teknisk afvikling og musik: Morten Dorvin. Medvirkende: Trine Pallesen og Morten Kjær. 

På turné med Kolding Egnsteater 7. maj – 24. juni 2021.

Du kan læse mere her.