Den døde jord – Isens hjerte 3

isens hjerte 3 ida-marie rendtorff den døde jord anmeldelse

Ida-Marie Rendtorff er klar med tredje bog om Isens hjerte, der har fået titlen Den døde jord.

Den tredje bog handler som de to tidligere om to børns rejse for at finde deres forsvundne ven.

Venskab og mod

Ismanerne er et særligt folk, der med deres sang kan mane vand frem fra luften. Eller is. De er blålige i huden og har spidse ører. Og så er der nogen, der bortfører dem. Ingen ved hvornår eller hvorfor. Den sidste gåde har de to børn Aira og Ulk sat sig for at løse. Også for at redde deres forsvundne ven Hanja. 

I Den døde jord er Aira og Ulk kommet til landet Gulg. Men intet er som forventet. I landet, der er kendt for sine mange træer, møder børnene ingen træer men i stedet et dødt, udtørret landskab. Der lurer farer og onde kræfter overalt i den fremmede verden. Og ved bogens slutning er de to børns trængsler langt fra ovre.

Isens hjerte er spændende fantasybøger i letlæsningsgenren. De er forholdsvist korte og illustreret med Emil Landgreens stemningsfulde tegninger. Serien vil fungere fint til selvlæsning fra ca. 8 år alt efter læsefærdigheder, men den kan også klare sig godt til højtlæsning et par år tidligere.

Ida-Marie Rendtorff: Den døde jord – Isens hjerte 3
Udgivet af Carlsen 26. maj 2020

Du kan læse mere om bogen her.