Måsen der ville være en røv som sin far

måsen der ville være en røv som sin far billedbog højtlæsning story solder kulturmor anmeldelser
[Anmeldereksemplar] 

Det er en ret sjov og lidt lang titel, Helle Petersens billedbog har. Måsen, der ville være en røv som sin far. Men faktisk er historien sød, og bogen lægger op til kreativ leg for både børn og voksne.

En billedbog om numser

Jeg skal være helt ærlig og indrømme, at jeg faktisk ikke er sikker på, hvorfor denne billedbog handler om numser. Altså numser som en hidtil ukendt levende art med øjne, arme og hår, der kaldes rumper. Og som i øvrigt mistænkeligt ligner mennesker i Anita Sølvers illustrationer.

Måske er det bare et morsomt påfund. Måske skal de farvestrålede tegninger af numser og de mange forskellige ord for dem tiltrække små størrelser. Uanset hvad, så skal der nok være nogen, der synes, det er super sjovt, og andre, der ikke helt kan se fidusen.

Men historien i billedbogen fokuserer på den lille mås (sådan hedder alle rumpebørnene), der drømmer om at blive en røv (sådan hedder de mandlige rumper) ligesom sin far. Hans mor (numsen, som de kvindelige væsner kaldes) er positiv og synes, at måsen er helt perfekt, mens hans far synes, han skal være sej som en rigtig røv.

Den lille mås drager ud for at finde sit formål. Meget eventyragtigt i sin form. Han møder alle mulige forskellige rumper, som matrosen, der får ham til at træne armmuskler og den fransktalende tøjbutiksrumpe, som mener det rigtige look, vil gøre ham sej. Og til sidst vender han hjem igen for at være sig selv…

Inspiration til kreative udfoldelser

Udover selve bogens historie, så er der bagerst i bogen inspiration til kreative udfoldelser for små og store. Der er mønstre på perleplader af numser, som børnene kan lave. Til leg eller til ophæng. Hvem drømmer ikke om en uro med numser?

Og så er der opskrift på hæklede numser, som nok mest henvender sig til de vokse, eller de meget fingernemme børn. Men hele ideen om, at man kan genskabe figurerne fra billedbogens univers gennem kreativ leg, er ret fin.

Helle Petersen: Måsen der ville være en røv som sin far
Udgivet af StorySoldier 1. marts 2020.

Du kan læse mere om bogen og få inspiration til kreative udfoldelser her.