AKT1s hørespil – om at lytte teater

hørespil akt1 lydteater teater til eftertiden

Hørespil. Radioteater. Kært barn har mange navne. Og uanset hvad du kalder teater i lydformat, så er det sikkert, at det er en genre i fremgang i disse isolations-dage.

Krydsfeltet mellem lydbog og teater

Som nævnt før er jeg ret vild med lydbøger. Så hørespil burde også være oplagt, når jeg nu er så glad for teater. Alligevel er det ikke en genre, jeg har givet meget opmærksomhed de senere år.

Men med teatrenes midlertidige lukning, der ser ud til at vare en rum tid endnu, var det temmelig oplagt at begynde.

Hos AKT1 – Danmarks lydteater har de et ret stort katalog af hørespil liggende gratis tilgængelige. Jeg har lyttet mig igennem en god portion af dem i løbet af nedlukningens første dage, og det er der kommet denne artikel i Information ud af (kan kun læses af abonnenter).

Og her godt et par uger inde i nedlukningen udgav AKT1 så et spritnyt, Corona-relateret hørespil, hvor 135 skuespillere medvirker: Til eftertiden (sammen hver for sig).

Også det har jeg lyttet og skrevet en anmeldelse af i Information. Den kan læses i avisen i den kommende uge. Direkte link til den her.

Masser af gratis kultur online

Nå, men hvis du nu ikke lige er abonnent og kan læse de to førnævnte artikler, så fortvivl ikke. For du kan stadig gå på opdagelse i de mange gratis kulturtilbud, der ligger tilgængeligt online lige nu.

Hvis du er nysgerrig på lydteater, finder du alle AKT1s hørespil lige her.

Og ellers – hvis du er mere til teater på en scene – har både Det Kongelige Teater og Schaubühne i Berlin lagt en masse videooptagelser af forestillinger ud på nettet (der er indlagt direkte links i teatrenes navne).

De udgør altså et ret godt alternativ til Netflix (som jeg ellers også er storforbruger af).