Disney-historier til højtlæsning

disney-historier højtlæsning børnebog askepot junglebogen aladdin
[Anmeldereksemplarer fra forlaget]

Der er noget nostalgisk ved at læse Disney-historier højt for børnene. Især når det er de gamle, velkendte fortællinger, som vi kender fra tegnefilmene. Men der bliver også udgivet nye historier i bogform. Historier, der mere minder om dem, vi ser i Disney Sjov fredag aften, end dem vi kender fra biograffilmene.

Jeg har efterhånden modtaget en hel lille stak bøger med Disney-historier fra Forlaget Carlsen, så jeg tænkte, det var oplagt, at sammenligne dem lidt.

disney-historier højtlæsning børnebog askepot junglebogen aladdin

Nostalgi og fornyelse

I Carlsens Walt Disney klassiker-serie udkommer fine, indbundne bøger til højtlæsning. Her er det de klassiske historier, som vi kender dem fra tegnefilmene. Bl.a. Askepot, Aladdin og Junglebogen, som jeg her har læst. Men der findes endnu flere titler i serien, som Dumbo, Bambi og Løvernes konge.

Illustrationerne er præcis som i filmene. Og dialogen er mange steder ordret den samme, som jeg husker fra min barndom. Og det er der noget skønt nostalgisk ved. Ikke mindst når historierne skal læses højt for de små.

Herhjemme var især ordene fra det lille klip fra Askepot, som vi hvert år får genopfrisket med Disneys Juleshow, der vakte begejstring i bogform også.

Desuden er bøgerne pæne, hvilket man virkelig ikke skal undervurdere. Det er sjovere at læse i pæne bøger. Eller at give pæne bøger i gave til nye små verdensborgere.

disney-historier højtlæsning børnebog

5 minutter i godnat

De to nye bøger er samlinger med 12 historier i hver med fællestitlen 5 minutter i godnat. Den ene handler om Disney-prinsesser, mens den anden har historier om de kendte karakterer fra Pixar-filmene som Woody fra Toy Story.

Og selvom det irriterer mig en smule med de noget kønsstereotype indpakninger (en pink med prinsesser og en blå med robotter, monstre og biler – come on, vi skriver 2020), så er historierne faktisk søde. Nye fortællinger om kendte figurer – præcis som man ser dem i Disney Sjov.

Titlen gav mig lyst til at tage tid på læsningen. Og det tager mig faktisk ret præcist fem minutter at læse en historie højt. Så hvis man ser bort fra spørgelystne børn og dialogisk læsning, der jo nok vil forlænge tiden markant, så er det faktisk små korte historier, som lige kan nås inden sengetid.

Er du (eller dit barn) ikke lige til prinsesser og Pixar, så findes der også i denne serie flere forskellige bøger at vælge imellem.

Uanset om du er til klassikerne eller til de nye fortællinger med kendte Disney-figurer i hovedrollerne, så er der til mange timers højtlæsning.

Askepot, Aladdin og Junglebogen
Udgivet af forlaget Carlsen i 2019

Du kan læse om bøger og finde endnu flere Disney-historier i bogform her.

5 minutter i godnat med Disney prinsesser og Pixar
Udgivet på forlaget Carlsen 22. januar 2020

Se alle bøgerne i serien her.

Hvis du vil have mere inspiration til godnathistorier, så klik her.