På den anden side – noveller til unge

Jeg har altid været glad for velskrevne noveller. Og jeg glæder mig over god litteratur til børn og unge. Så novellesamlingen På den anden side, der er skrevet til unge rammer lige plet.

Her er link til en kort Instagrampost om bogen.

[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

View this post on Instagram

Selfies bliver nok aldrig min spidskompetence. Til gengæld er jeg vild med noveller. Og inden for det seneste år har jeg opdaget, at der også skrives virkelig fine noveller til børn og unge. I april udgav Carlsen denne samling med ti vellykkede noveller til større børn og unge. "På den ene side er vi alle forskellige. På den anden side er vi alle ens", står der på indersiden af omslaget til 'På den anden side'. Og selvom det er ti ret forskellige noveller skrevet af ti meget forskellige forfattere, så er der en rød tråd i historierne. Om at være anderledes end flertallet på den ene eller anden måde. I Tobias Bukkehaves "Under månen" opløses grænserne mellem mareridt og virkelighed. I Ida-Marie Rendtorffs "Sidste afkørsel" møder vi et barn, der står overfor en hardcore erkendelse af virkeligheden. Og i Mette Eike Neerlins "Svup" er fornægtelsen af realiteterne omdrejningspunktet. Det er ganske enkelt ti virkelig gode historier med masser af stof til analyser og samtaler i skolen. Eller bare til at sætte tanker i gang i hjemmet. Bogen er et anmeldereksemplar fra @forlagetcarlsen #pådenandenside #noveller #carlsen #mettevedsø #idamerierendtorff #tomaslagermandlundme #sørenjessen #tinasakurabestle #tobiasbukkehave #hannekvist #glennringtved #inezgavilanes #metteeikeneerlin #børnebogsnak #bogsnak #litteratur #boganbefaling #bøgertilbørn #ungdomsbog #kulturmor

A post shared by Trine Wøldiche – Kulturmor.dk (@kulturmor) on