Bøger til babyer

babybøger følerbøger mais og co kulturmor

[Alle bøger er anmeldereksemplarer fra Mais & Co.]

Det er aldrig for tidligt at indlede et forhold til bøger. Det handler om at komme ud af starthullerne og få gang i det livslange (forhåbentligt) kærlighedsforhold.

Babyer kan også have glæde af bøger. Når de er helt små, kan du læse højt for dem. Det er sådan set ligegyldigt, hvad du læser, bare dit toneleje er venligt. Når de begynder at kunne holde fat på ting selv, er det oplagt med babybøger med tykke sider, som de kan kigge i, gumle på og bare holde i hænderne.

Tykke sider til små fingre

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med bøger. Jeg elsker gode historier, ny viden og i det hele taget bare bøger generelt. Det samme gælder (heldigvis) min mand. Derfor har vi altid været enige om, at vores børn skulle have adgang til masser af bøger.

Og det bedste at starte med er jo de små bøger med tykke sider, som er slidstærke og kan tåle babybehandlingen. Det kan enten være dem af tykt pap, dem syet i stof eller gummiudgaven, der også kan tåle en tur i badekarret.

Vores børn har haft alle tre slags, men klart flest af førstnævnte. Det føles mest som rigtige bøger, og de kan sagtens tåle, at baby gumler lidt på hjørnet eller hiver lidt hårdt i siderne.

Nye udgivelser til de allermindste

Sidste år startede et nyt forlag. Mais & Co. har specialiseret sig i kvalitetsbøger til babyer. Jeg har fået en stak derfra. Og blandt mine favoritter (jeg har jo ingen babyer længere) er helt klart disse to med vers og gummidutter, som baby kan føle på. Både med munden og fingrene.

Søde bøger på vers med masser af gummidutter, som små fingre og gummer kan glædes over.

Små formater

Da min søn var lille, var hans favoritbog en fotobog med billeder af andre babyer og deres hverdagsting. Også fordi formatet var perfekt til hans små hænder.

Fem små babybøger med tykke sider fra Mais & Co.

Derfor tænker jeg også, at de fem små bøger her, som har samme format, er perfekte babygaver.

Det er små miniordbøger til at udvikle og understøtte babyens ordforråd. Der er smæk på farverne og ikke mindst kontrasterne, som babyers øjne kan lide det. Og så er motiverne let hævede, så fintfølende små fingre også kan mærke dem.

Større formater

babybøger følerbøger mais og co kulturmor
Samme typer bøger i større format.

Der er også tre bøger af samme type i større format. Knap så babyhåndsvenlige. Men til gengæld så store og robuste, at baby kan kravle rundt på dem og lege med dem på anden vis, når der ikke læses højt fra dem.

En sjov detalje i denne bogserie er, at det hele er skabt af fingeraftryk sat sammen med noget andet. F.eks. er der i de store udgaver fingeraftryk og frugt. Hvor fingeraftrykkene har struktur.

Forskellige målsætninger, forskellige bøger

Jeg er generelt begejstret over kvaliteten af de nye babybøger her. Det virker som om, der er tænkt over, at bøgerne både skal appellere til barnet rent visuelt, byde ind med læring/viden og stimulere det taktile. Og det er altså et hit med gode førstegangsoplevelser.

Forlaget inddeler sig ovenstående bøger i tre forskellige serier: Føl Læs Lær, Hej Baby og Rør aldrig. Umiddelbart kunne de godt alle have været i en fælleskategori. Men de bidrager selvfølgelig med forskellige ting til barnet. Uanset hvad, kan jeg godt lide, at der er tænkt over formålet. At der er skabt forskellige bøger til forskellige målsætninger for babyens udvikling.

Alle bøgerne i indlægget er oplagte til barselsgaver, så baby hurtigt kan komme i gang. Det kan ikke ske for tidligt.

babybøger følerbøger mais og co kulturmor

Du kan læse mere om Føl Læs Lær-serien her.
Om Hej Baby-serien her.
Og om Rør aldrig-serien her.

Hvis du vil læse mere om bøgers betydning for helt små børn, så vil jeg klart anbefale, at du besøger siden 1000 bøger, der netop handler om dette.