Aladdin som selviscenesættende »ytringsfrihedsshow«

Aladdin Oehlenschlæger Lollike kulturmor
Foto: Emilia Therese

»Hvor er de sjældne få, som vor gave forstå,« spørger Sicilia Gadborg Høeghs hvidklædte fortæller i Aladdin på Det Kongelige Teater.

Citatet herover stammer fra Oehlenschlægers digt om guldhornene, men ordene kunne lige så vel være blevet sagt i dag af instruktør Christian Lollike. For hele ’Aladdin’-forestillingen er et ekko af den heftige debat om ytringsfrihed og politisk korrekthed, som fulgte i kølvandet på Teater Sort/Hvids omdiskuterede forestilling White Nigger/Black Madonna i foråret.

Du kan læse min anmeldelse her, hvis du har abonnement på Information.

 

Aladdin Oehlenschlæger Lollike kulturmor
Foto: Emilia Therese

Aladdin. Instruktør: Christian Lollike. Med: Sicilia Gadberg Høegh, Alvin Olid Bursøe, Özlem Saglanmak, Zaki Youssef m.fl. Scenograf: Franciska Zahle. Lys: Jonas Bøgh. Komponist: DJ Turkman Souljah. Koreograf: Kitt Johnson.
Spiller på Det Kongelige Teater, Skuespilhuset til 3. november.

Find mere info om forestillingen her.