Læs selv om Majses rejser

på rejse med majse letlæsning børnebog

[Anmeldereksemplarer tilsendt af forfatteren]

Det kan somme tider være vanskeligt at finde letlæsningsbøger, som også har lidt kød på historien. Balancegangen mellem sprog, længde og indhold må være svær.

Men der findes heldigvis en del gode bøger, og der kommer flere til. Nu bl.a. med Natasja Erbillors bøger om pigen Majses rejser. Knap var de kommet ud af den kuvert, de var blevet tilsendt i, før min 8-årige snuppede den første bog og forsvandt ind på sit værelse.

På rejse med Majse

Den overordnede titelserie er På rejse med Majse. Et sjovt rim, som er let at forstå og let at huske. Foreløbig er der udkommet to bøger om Majse og hendes rejser sammen med faren, der er fotograf og derfor skal verden rundt.

på rejse med majse letlæsning børnebog

Alt kan ske i USA besøger Majse og far staterne med alt hvad det indebærer af fastfood-restauranter, nationalparker og sydstatsrancher. Der er kæmpestore burgere, rodeoridning og bjørne.

på rejse med majse letlæsning børnebog

Bog nummer to foregår i Nordafrika. Magi i Marokko er titlen. Og der er også en hel del 1001 nats eventyr over stemningen. Majse og far besøger et marked i Marrakech, hvor Majse får en magisk lampe, som siden kommer hende til hjælp på deres tur i ørkenen.

Læring og fine tegninger

Historierne fanger. Der er reelt indhold og en god underholdningsværdi. Både fordi læseren rent faktisk får lidt information om den pågældende destination, og fordi Majse og far er sjove karakterer, der møder verden med åbne sind og godt humør.

på rejse med majse letlæsning børnebog

Line Malling Schmidts illustrationer er fortællende, farverige og har et sødmefyldt udtryk, som passer godt til historierne. I læs-let-bøger er det vigtigt, at billederne underbygger historien. Og det gør de så afgjort. Selvom de kameler, som Natasja Erbillor skriver om på mistænkelig vis ligner dromedarer på Line Malling Schmidts tegninger, så er det ikke noget, der forstyrrer betydningen. Det er nærmere en sjov, lille detalje.

på rejse med majse letlæsning børnebog

Natasja Erbillor: På rejse med Majse 1+2
Udgivet af Forlaget Elysion den 30. juli 2018

Du kan se mere om bøgerne her.