Smukke illustrationer viser verden omkring os

her er vi børnebog kulturmor

[anmeldereksemplar fra Forlaget Carlsen]

Den australskfødte forfatter og illustrator Oliver Jeffers har en smuk, poetisk streg, som gennemsyrer hele hans nye billedbog, Her er vi. 

Her er vi viser lidt om, hvad verden består af og hvordan den er opbygget. Gennem enkle og helt korte sætninger ledsaget af de mest farvemættede, detaljeorienterede tegninger giver Jeffers et lille indblik i hvordan universet hænger sammen, hvor stort det faktisk er og hvordan vores egen lillebitte planet fungerer.

her er vi børnebog kulturmor
De mest fortryllende farver i en verden fuld af indre ro.

Der er illustrationer af vejrforhold, mennesker, dyr og af stemninger. For Jeffers formår faktisk at tegne både ro og travlhed. Med ganske få ord forklares forskellen på hverdagens stress og den indre ro. For når man ser på tegningernes farver og særdeles poetiske stemninger, så forstår man det hele uanset ordene.

En forælders ansvar

Oliver Jeffers har skrevet og tegnet Her er vi efter han selv blev far for første gang. Alle, der har prøvet det (eller at blive mor, selvfølgelig) må kende til den pludselige forståelse af det kæmpe ansvar, der hviler på ens skuldre. For Jeffers handlede det om at forklare en kompliceret verden for et lille barn. Og det må siges, at han lykkes ret fint i sit projekt.

her er vi børnebog kulturmor
Atmosfæren – sådan kort fortalt.

Her er vi er selvfølgelig oplagt som barselsgave – både til de nybagte forældre og den lille ny verdensborger. Men faktisk er det en bog, der kan læses af alle med fornøjelse og forståelse. Jeg var begejstret, da jeg læste den alene. Og da jeg læste den højt for min 8-årige havde hun samme oplevelse. Jeg fascineredes af stemningerne og poetikken. Hun så alle de mange små detaljer og de sjove påfund. Det er ganske enkelt en virkelig fin bog.

her er vi børnebog kulturmor

Oliver Jeffers: Her er vi
Udgivet af Forlaget Carlsen 14. august 2018

Du kan se mere om bogen her.