Sød fortælling om årstider og venskab

årstidsfabrikken filuren børneteater kulturmor aarhus
Morten Kamuk Andersen og Linda Fallentin leger sig gennem alle årstiderne i Årstidsfabrikken. Foto: Filuren

[sponsoreret / pressebillet]

På Filuren i Aarhus har de netop haft premiere på en helt utroligt sød forestilling om årstidernes skiften. Årstidsfabrikken er fuld af finurligheder, skæve deltaljer og en sød historie om venskab.

Halvt blomst, halvt menneske

Årstidsfabrikken er et magisk sted. Her er Geo direktøren, der styrer årstidernes skiften med hjælp fra sin bedste ven, Flora – som er halvt blomst og halvt menneske.

Det er Flora, der viser Geo, hvornår han skal skifte årstid på maskinen. Når hun sover, skal han lave vinter. Når hun vågner, er det forår. Blomstrer hun, skal der sættes gang i sommeren. Og taber hun bladene, er det blevet tid til efterår.

Men dette forår vågner Flora op og er helt forvirret. Hun kan ikke huske, hvad de forskellige årstider er, så derfor må Geo fortælle og vise hende det. Det kommer der en ganske sød fortælling om årstider ud af.

årstidsfabrikken filuren børneteater kulturmor aarhus
Geo fortæller Flora en godnathistorie om vinter. Foto: Filuren

Masser detaljer til små øjne

Årstidsfabrikken er til børn fra ca. 4 år. Men også for de voksne er det god underholdning – både den sjove idé, de overbevisende skuespillere, scenografien og den fint afrundede historie.

Scenografien, der iøvrigt er skabt af Morten Kamuk Andersen, som spiller Geo, er en kæmpe stor maskine fuld af skæve, sjove detaljer, der på mange måder minder om Julemandens legetøjsmaskine i DR’s Nissebanden på Grønland, blot mere detaljeret. 

Der er noget nærmest Storm P’sk over maskinen med de mange tandhjul, håndtag, små luger, lamper og andre dippedutter. Shane Brox ville bestemt være imponeret! Og selvom forestillingen varer knap en time, så bliver øjenene ikke færdige med at gå på opdagelse.

Hold fast i dine venner

Der er også lidt om venskab i fortællingen i Årstidsfabrikken. For Flora er (som et andet barn) ikke super god til at høre efter. Hun piller ved maskinen, selvom Geo har sagt, hun ikke må. Og da den pludselig begynder at bippe og blinke for derefter at gå helt i stå, giver Geo hende skylden.

Det er ikke sjovt sådan at blive uvenner med sin bedste ven. Og slet ikke når det viser sig, at det faktisk ikke var Flora, der var skyld i fadæsen. Heldigvis er Geo ikke sen til at sige undskyld og venskabet bliver genoprettet. Enkelt og fint, som det ofte finder sted blandt børn.

Og Årstidsfabrikken er bare gennemgående en sød og fængende fortælling. Det eventyrlige, magiske univers går rent ind hos både store og små. Og ligesom kredsløbet i årstiderne afrundes, så det kan gentages igen og igen, får jeg også lyst til at gentage oplevelsen og se hele forestillingen en gang til.

 

årstidsfabrikken børneteater
Foto: Filuren

Årstidsfabrikken
Medvirkende:
Morten Kamuk Andersen og Linda Fallentin. Tekst: Morten Kamuk Andersen, Linda Fallentin og Theresa Grønning. Instruktør: Theresa D. Grønning. Scenograf: Morten Kamuk Andersen. Lys: Jesper Munk Jepsson. Musik: Katinka Bak Bramsen. Kostumer: Kathrina Hjort Vilsgaard.
Spiller på Filuren til 25. februar.

Læs mere her.