Kender du Lasse-Leif?

Hvis ikke, så er den lille gut bestemt et bekendtskab værd!

lasse.leif boganmeldelse højtlæsning børn

Sværd og makrelmadder

Forfatter Mette Finderup er nok især kendt for sine bøger i eventyr- og fantasy-genren. Som f.eks. serien af læs-selv-bøger om Sværdets mester, som mine børn er ret vilde med.

Men hun er også kvinden bag den ret så underholdende serie af billedbøger til højtlæsning om drengen Lasse-Leif og hans bedste ven – dukken Luske-Lise.

Der er – så vidt jeg ved – indtil videre udgivet intet mindre end 15 bøger om Lasse-Leif. Vi har (endnu) ikke læst dem alle herhjemme, men vi er godt på vej.

Blandt favoritterne er Lasse-Leif og den virkelig væmmelige makrelmad og Lasse-Leif og mormors nejhat. Men vi har på den anden side endnu ikke læst en bog i serien, som børnene her i huset ikke fandt morsom.

lasse-leif kulturmor boganmeldelse

Ballade og hverdagsliv

Lasse-Leif er på mange måder en helt almindelig dreng. Han laver somme tider lidt ballade, han tænker skæve tanker og han har en yndlingsdukke. En dukke, der desuden er hans bedste ven. Og som regel også er ophavsmand til de fleste skarnsstreger.

Mette Finderup fortæller i bøgerne om alle de helt jordnære historier fra et barns hverdagsliv. Bare tilsat lidt ekstra humor og lidt mere original tænkning. F.eks. i Lasse-Leif og mormors nejhat, hvor mormor glemmer sin hat hjemme hos Lasse-Leif. Og da Lasse-Leif har hørt sin mor sige, at mormor vist havde nejhatten på i dag, tænker han, at han da lige skal prøve den.

Det er egentlig bare en hel bog, hvor Lasse-Leif siger nej til alt. Først synes han, det er sjovt. Men til sidst bliver det hele lidt trist. Heldigvis kommer Luske-Lise ham til undsætning som en sand ven.

Har du ikke allerede læst en eller flere Lasse-Leif-bøger for dine børn, så er det bare med at komme i gang. Alene Mette Finderups titler på bøgerne i serien er næsten underholdende nok i sig selv.

Du kan læse mere om bøgerne her.

Mette Finderup: Lasse-Leif-bøgerne
Udgives af Forlaget Alvilda.