Lad fantasien få frit løb med Kerry Lord

Den britiske garnentusiast, Kerry Lord, er på få år blevet et kendt navn i hæklekredse. Det lyder måske ikke som noget stort, men hækling har det seneste årti fået en vaskeægte renæssance blandt såvel unge som ældre.

Hækleopskrift kerry lord kulturmor

I 2015 udkom hendes første bog med hækleopskrifter på dansk. Edwards Menageri hedder den (du kan se min anmeldelse her). Siden har hun udgivet både en tilsvarende bog med fugle (Edwards Menageri – fugle) og for nylig kom bogen, Edwards Imaginarium.

Brug dine kreative evner

Edwards Imaginarium er helt enkelt bare en virkelig sjov idé. For modsat de to første bøger, fordrer Edwards Imaginarium at læseren (eller måske nærmere hækleren) selv skal bruge sin fantasi til andet og mere end farve- og materialevalg.

Hækleopskrift kulturmor boganmeldelse

I Edwards Imaginarium er der (som i de to foregående bøger) en grundform, der går igen til alle opskrifter. Men det sjove tvist er, at bogen er lavet som en flap-bog, hvor man selv kan kombinere hoved, arme og ben på utallige måder.

Ifølge forfatteren giver de forskellige dele i alt over 1 million kombinationsmuligheder. Altså er der hækleopskrifter nok til et helt liv. Hvis man ikke bliver træt af at hækle den samme type tøjdyr inden da.

Kerry lord hækleopskrift kulturmor boganmeldelse

Der er på samme tid en helt simpel og virkelig sjov måde at lave en bog med hækleopskrifter på.

Lad barnet vælge

I sin indledning til bogen skriver Kerry Lord, at hendes ønske med bogen er at

“opfordre til kreativitet, diskussion og inspiration, så de unge mennesker kan sammensætte form, farve og mønster til den følgesvend, de drømmer om.”

Den helt enkle, visuelle fremstilling med billeder på flapper gør det oplagt at lade barnet bruge sin egen fantasi og selv vælge, hvordan det næste tøjdyr skal se ud.

hækleopskrift kulturmor kerry lord

Og som i de to første bøger, kan hækleren også selv vælge, hvilke størrelse det pågældende tøjdyrsmonster skal have. Fra lille til kæmpe.

Med Edwards Menageri afprøvede jeg endda at hækle en str. kæmpe i endnu større garn end angivet, hvilket også fungerede. Jeg endte i hvert fald med en næsten 1 meter høj bamse (du kan se billeder af den her).

For den garvede og for begynderen

I mine øjne er det gode ved Kerry Lords bøger, at de på samme tid byder på ret nemme opskrifter, som er lette at følge, men også åbner muligheden for, at hækleren selv kan vælge, hvor stor en udfordring opgaven skal være.

Du kan vælge de lette løsninger og de nemme masker og stadig få et super fint resultat. Det er helt op til dig. Kun fantasien sætter grænser!

Hækleopskrift kerry lord kulturmor

Kerry Lord: Edwards Imaginarium
Udgivet af Turbine forlaget 16. marts 2017

Se mere om bogen her.