Aarhus Pride: Tag med til farvefest!

Det er lørdag i dag. Dagen før Pinse. For de fleste en helt almindelig lørdag. Men i dag afholdes der også Aarhus Pride. En ikke helt almindelig fest.

Aarhus Pride kulturmor
Foto: Martin Ballund

Aarhus Pride er en kæmpestor, farverig gadefest, som man kun kan blive i godt humør af. Den arrangeres af frivillige og beskrives som “en kampdag og en festdag for lige rettigheder og muligheder for alle – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering”hjemmesiden.

Tag ungerne med til fest

Aarhus Pride byder på et optog gennem byen. Med så mange farver og glade mennesker, at cirkus godt kan pakke sammen. Jeg har før haft børnene med ind for at kigge på optoget. Og de var voldsomt begejstrede. Både for musikken, for udklædningerne og for de mange farverige regnbueflag.

aarhus pride kulturmor
Aarhus Pride med masser af farver og glade mennesker. Foto: Martin Ballund

Det er som essensen af en god byfest. Bare at der jo selvfølgelig her ligger en dagsorden og et budskab bag optoget. Men så meget desto bedre grund til at tage børnene med.

Selve optoget starter på Bispetorv kl. 12 og fortsætter gennem byen et par timer. Du kan læse meget mere om Aarhus Pride her.

Regnbuebørnebog

Nu vi er ved de farverige ting, så vil det være oplagt lige at lægge en boganbefaling oveni hatten. For både jeg og børnene herhjemme er ret begejstrede for Stine Josefine Diges bog om Niller Pilfinger.

Niller pilfinger boganmeldelse kulturmor

Niller er en helt almindelig dreng. Han har bare to mødre. Og i bogen Niller Pilfinger åbner Bakken følger vi Niller på lidt af et eventyr, hvor han møder alle mulige mennesketyper og får en masse oplevelser, som i børneøjne er ganske magiske.

Udover at være en rigtig fin højtlæsningsbog, så giver Niller Pilfinger åbner Bakken også en oplagt mulighed for at tale med børn om forskellige familieformer.

Du kan læse min oprindelige anmeldelse af bogen lige her.

Stine Josefine Dige: Niller Pilfinger åbner Bakken
Illustreret af Maria Tran Larsen
Udgivet af Forlaget Indblik i 2013