Læs for livet

Dette indlæg er IKKE sponsoreret. Det udspringer af min begejstring for et godt tiltag. For jeg er vild med LÆS FOR LIVET.

Bøger til udsatte børn og unge

Læs for livet bygger biblioteker til udsatte børn og unge på institutioner rundt om i landet. Altså de bygger ikke huse, men de sammensætter biblioteker, der passer til det pågældende steds sammensætning af børn og unge.

Læs for livet beskriver selv deres mission således på hjemmesiden:

“Vores fokus er lystlæsningen. Nogle gange er det en bog om biler eller Justin Bieber, der vækker begejstring. For andre børn eller unge er det digte, tegneserier eller engelske klassikere. Det vigtigste er ikke hvad børnene og de unge læser, men at de læser.” 

Læs for Livets stifter, Rachel Röst (billedet) var selv anbragt som barn.

Giv dine gode læseoplevelser videre

Læs for livet samler bøger ind fra private, fra virksomheder og hvem der nu ellers har gode bøger i overskud. Og så skaber de oaser af læsestof til børn og unge, der har brug for det. Det er da fantastisk!

Siden jeg opdagede Læs for livet har vi herhjemme været noget bedre til at sende bøger videre. Det giver os glæde at sende vores læseoplevelser videre. Og det giver også plads i vores bogsamling til nye bøger.
Ren win-win!

Hvis du har gode bøger i overskud, som kunne give gode læseoplevelser til de udsatte børn og unge, så kan du enten aflevere bøgerne direkte til Læs for livet eller hos et af de mange biblioteker landet over, som sender bøgerne videre.

Se listen over biblioteker her.

Du kan læse meget mere om Læs for livet lige her.

Og så er det bare at komme i gang med at sortere bogstakken. Der ligger sikkert en god bog eller to, som du er klar til at sende videre til nye, unge læsere.