Gode julehistorier til børn

julehistorier-for-boernI anledningen af 1. december giver jeg her mit bud på 3 gode julehistorier til børn.
Samt et par ekstra ideer, hvis du er til lidt kortere bøger.

Jeg har udvalgt tre julehistorier, som mine børn (og jeg selv) elsker at læse. Og til slut er der en ret ny julebog, som vi endnu ikke har fået taget hul på.

 

JULEØNSKET af Kenneth Bøgh Andersen

juleoensket

Juleønsket er perfekt decemberlæsning for både store og små. Bogen er inddelt i 12 kapitler samt epilog og prolog, hvilket gør den overkommelig at få læst færdig i løbet af de travle uger frem mod jul.

juleoensket-opslag

Juleønsket handler om drillenisserne Skjalte og Loppe, om Julemandens gavemaskine, der har modtaget ønsker fra to artige børn, som den ikke kan lave og hele julen, der bliver bragt i fare, hvis ikke gåden bliver løst i tide.

Bogen er et godt miks af julestemning, nissefjollerier, spænding og venskab. Det er hyggelig læsning, som bidrager til december med masser af julestemning og godt humør!

 

CLARA OG KOMPLOTTET MOD JULEMANDEN af Erik Juul Clausen

clara-og-komplottet

Med Clara og komplottet mod Julemanden har Erik Juul Clausen skabt en finurlig og actionpacked julefortælling for børn.

Pigen Clara er på sommerferie hos sin mormor og opdager ved et tilfælde at tv-apparatet er en slags portal, hvorigennem hun kan rejse til andre (og mere hemmelige) steder.

clara-og-komplottet-opslag

Hun møder nisser og andre sære væsner. Og vigtigst af alt bliver hun vidne til dragernes snedige plan om at overfalde Julemanden. Planen må afværges og julen reddes.

Clara og komplottet mod Julemanden er en lidt atypisk julehistorie. Men den er sød og original og et fint alternativ til traditionelle nissefortællinger.

 

BØRNENE I BULDERBY af Astrid Lindgren

bulderby

Astrid Lindgrens fortællinger om børnene i Bulderby er kendt og elsket af mange. Og her i familien er vi især glade for at læse om juletiden i Bulderby.

I kapitlet “Sådan holder vi jul i Bulderby” er der dømt svensk juleidyl for alle pengene. Børnene bager brunkager, fælder juletræer og gør julerent.

bulderby-opslag

De besøger de ensomme, som Kristine på Løvnæsset og farfar. De laver julegodter og juleskinker, de klæder sig ud som nisser og laver løjer. Og de bliver naturligvis noget så glade og lykkelige over de (få men fine) julegaver de får.

Astrid Lindgrens bøger er måske nok skrevet i en anden tid. Men historierne holder og stemningen emmer af jul, idyl og hjemmebag. Og det bliver man vel aldrig rigtig træt af.

 

Små julehistorier

ekstra-julehistorier

Nu er vi er ved Astrid Lindgren, som er bogen Juleferie er en god idé, sagde Grynet også en sød lille bog til højtlæsning i juletiden.

grynet-opslag

Og er du til endnu kortere fortællinger findes der heldigvis et hav af Pixi-bøger med søde, små julehistorier, som kan opridse stemningen af julehygge uden at sætte små børns tålmodighed på prøve.

julepixi

 

NIS OG LYSET – læs-let-julebog

nis-og-lyset

Den sidste bog i denne omgang er en ret ny udgivelse, som vi endnu ikke selv har fået læst her i huset. Men bogen Nis og lyset er en læs-let bog om nissen Nis, som indskolingsbarnet selv kan læse i løbet af december måned.

nis-og-lyset-opslag
Det er i hvert fald en bog, som vi har tænkt os at kigge nærmere på.

 

Hvad læser du (og dine børn) i december måned?

 

Vil du vide mere om de ovenstående bøger, så bare klik på billederne af bøgerne herover. Der er direkte links til forlagenens hjemmesider.

julehistorier-for-boern-samlet

 

Rigtig god december. Og god læselyst!