Det bliver et langt liv

stinestregen det bliver et langt liv anmeldelse
[Anmeldereksemplar] 

StineStregens nyeste bog Det bliver et langt liv, der sætter spot et teenageliv, fortæller en hel masse med brug af ganske få ord.

Jeg er vild med StineStregens tegninger. Hendes tween-bøger om Mynte er blevet slugt herhjemme af både voksne og børn. Og siden foråret har jeg med fornøjelse fulgt hendes daglige corona-tegninger på Instagram.

Men nu er hun bogaktuel med en bog om teenagelivet. Og det er barske løjer, skal jeg hilse og sige.

Genkendelighed og sjove påfund

Bogen, der er på 120 sider, er trykt på lækkert (ifølge kolofonen bæredygtigt) papir. Alle illustrationerne er holdt i en enkel farveskala med forskellige nuancer af rosa og sort. Det giver den et overordnet stilrent udtryk.

Der er ingen navne og ingen fortløbende handling i bogen. I stedet er den fuld af fragmenter og tanker fra en teenagers liv. Og nu kan det godt være, at jeg er voksen, men jeg kunne genkende så mange følelser.

At vågne i sengen om morgenen og pludselig vide, hvad det helt rigtige svar havde været på den spydige kommentar, man modtog dagen før. At lytte til ros i uanede mængder men kun huske det ene kritikpunkt, der blev nævnt. Eller den helt klassiske oplevelse af, at alle andre har styr på deres liv, mens ens eget sejler.

Og ja, det er heldigvis blevet lettere med alderen at være til, men følelsen af teenageårenes håbløshed står stadig lysende klart i min erindring. Og jeg er endda fra en tid før sociale medier og svært-afkodelige sms-beskeder.

StineStregens Det bliver et langt liv er ikke bare en fin bog, det er også en velafbalanceret samling af tegninger, som giver et fint tidsbillede på ungdomslivet anno 2020. Den type bog, der burde gemmes for altid på lige fod med andre historiske dokumenter.

StineStregen: Det bliver et langt liv
Udgivet af Gads forlag 16. september 2020.

Du kan læse mere om bogen her.