No Regrets – Teatret Svalegangen

no regrets teatret svalegangen

Morten Lundgaards vellykkede teaterversion af Stig Tøftings livshistorie fra biografien No Regrets lærer os, at modgang hærder.

Teatret Svalegangens No Regrets er nok den på forhånd mest hypede teaterforestilling, jeg kan mindes. Teatret har solgt flere billetter end nogensinde før, hvoraf en stor procentdel er gået til nye kunder. Formodentlig fans af den aarhusianske plæneklipper Stig Tøfting eller det lokale fodboldhold AGF. Det lægger et vist pres på såvel iscenesætter som skuespillere. Især til premieren, hvor hovedpersonen selv – og en stor portion af hans venner og familie – var at finde på publikumsrækkerne.

Men fra det øjeblik, hvor skuespiller Morten Kjær iført hvide shorts og sort fodboldtrøje entrerer scenen, forsvinder alle forbehold. Han er Stig Tøfting. Han bevæger sig og taler som Tøfting. Og han ligner ham med sit skaldede hoved og armene, der holdes let ud fra kroppen, som for at gøre plads til den muskuløse torso.

Læs hele anmeldelsen på JP.dk

Idé: Morten Lundgaard. Tekst: Troels Engelbrecht og Morten Lundgaard frit efter Steen Pedersens biografi. Instruktion: Morten Lundgaard. Scenografi: Aleksandra Lewon. Lysdesign: Ebbe Rodtborg. Lyddesign: Sebastian Toft og Anton Bast. Videodesign: Magnus Pind, Koreografi: Christian From.

Medvirkende: Morten Kjær, Mathilde Passer, Mattia Hedegård Andersen, Holger Østergaard og Caspar Juel Berg.

Spiller på Teatret Svalegangen til 14. maj 2022.