Isadora Moon – halvt vampyr, halvt fe, helt sin egen!

Isadora Moon vampyrfe

Allerede ved undertitlen på denne bog, var jeg solgt: Halvt vampyr, halvt fe – helt sin egen. Elsker det!

Vampyrfe og helt unik

Den britiske illustrator og forfatter Harriet Muncaster har indtil videre skrevet seks søde bøger om den lille vampyrfe, Isadora Moon. Det er fine små fortællinger fuld af glimmer, gys og gode venner. Og herhjemme er vi vilde med dem.

Isadora Moons mor er fe. Lyserød, glimtende, naturelskende fe. Isadora Moons far derimod er vampyr. Kappeklædt, natteelskende og rød juice-drikkende vampyr. Og – sjovt nok – så er Isadora Moon den perfekte blanding mellem de to. En helt unik vampyrfe.

I den allerførste bog, Isadora Moon går i skole bliver universet præsenteret. Vi møder Isadora, hendes familie og hendes bedste ven; den lyserøde tøjkanin, som hendes mor har gjort levende med sin tryllestav.

Og siden den lille vampyrfe åbenbart har nået skolealderen, forsøger forældrene at overtale hende til hhv. vampyr- og feskolen. Men ingen af de to skoler passer Isadora. Eller hun passer i hvert fald ikke ind. For det er ikke altid nemt at være en vampyrfe, som ikke kender sin lige noget sted.

Lyserøde, sukkersøde historier

Harriet Muncasters bøger om Isadora Moon er perfekte til højtlæsning. Især hvis barnet kan lide lyserød glimmer, levende tøjdyr og andre nuttede ting.

For selvom Isadora Moon også er halvt vampyr, så er hun ikke for alvor af den uhyggelige slags. Det er nogle sjove og meget sukkersøde fortællinger. Men de suppleres med Muncasters skønne, detaljerede tegninger, hvor små øjne kan gå på opdagelse. Og hvem kan egentlig ikke lide lyserødt?

Mine børn har i hvert fald begge syntes godt om fortællingerne. Og de vil uden tvivl blive læst herhjemme igen. Jeg tænker, at de passer perfekt til højtlæsning for de mindste skolebørn. Og for de lidt sejere læsere, kunne de også være et bud på noget, som børnene selv kan læse. I hvert fald børn, der ikke lader sig skræmme af længden på bøgerne.

Isadora Moon børnebøger

Harriet Muncaster: Isadora Moon – halvt fe, halvt vampyr – helt sin egen.
Udgivet af forlaget Carlsen.

Se mere om bøgerne her.

 

Bøgerne i serien er listet herunder – tjek lige de skønne forsider.

Det er vist også den rigtige rækkefølge. Men du kan sådan set læse dem i den rækkefølge, du vil. Der er ingen fortløbende historie.

Isadora Moon går i skole
Isadora Moon vampyrfe

Isadora Moon går til ballet
isadora Moon går til ballet

Isadora Moon holder fødselsdag
isadora moon holder fødselsdag

Isadora Moon på camping
Isadora Moon på camping

Isadora Moon laver ballade
Isadora Moon laver ballade

Isadora Moon på udflugt
Isadora Moon på udflugt

 

2 tanker om “Isadora Moon – halvt vampyr, halvt fe, helt sin egen!

  1. Jeg elsker Isadora Moon bøgerne, ville ønske der var flere i serien, er noget til de engelske.??

    1. Dem bliver vi vist heller aldrig trætte af herhjemme. Min datter læser dem selv nu. De er bare gode!

Der er lukket for kommentarer.