Sarahs første juleaften

sarahs første juleaften
[Anmeldereksemplar] 

Det var jo naturligvis min plan at dele et opslag om denne bog tidligere i december. Men sådan blev det ikke. Og en julebog den 24. december er jo også ganske passende.

Anette Wilhelm Jahns billedbog Sarahs første juleaften er en alternativ genfortælling af Juleevangeliet set fra en lille piges synsvinkel. Sarahs forældre har en kro, hvor hun hjælper til ved at gå på markedet og bage kager. Byen er fuld af folk pga folketællingen, men midt i mængden får Sarah øje på et par, der skiller sig ud. For hver gang Sarah ser den højgravide Maria på æslet, hører hun strofer fra salmen ‘Maria gennem tårne går’.

Den lille pige kan mærke, at kvinden på æslet er noget særligt. Og i Anette Wilhelm Jahns historie er det Sarah, der sikrer, at Maria og Josef får tag over hovedet i stalden, før deres barn kommer til verden.

Sarahs første juleaften er et fint bud, hvis man gerne vil have et alternativ til den traditionelle fortælling. Bogen er ret tekstung, så den er – trods billedbogsformatet og Kirsten Gjerdings fine tegninger – ikke til førskolebørn. Til gengæld er den oplagt til højtlæsning i indskolingen. Også fordi der efter selve fortællingen er forslag til aktiviteter inspireret af bogen. Man kan bage Sarahs julekager, synge salmen til en sangleg eller klippe sin egen juleengel.

Anette Wilhelm Jahn: Sarahs første juleaften
Udgivet af Bibelselskabets forlag i 2021

Du kan læse mere om bogen her.