Til ungdommen – Teater V

til ungdommen teater v

På Teater V har Pelle Koppel oversat og iscenesat Linn Skåbers bog ’Til ungdommen’. Den ene korte scene afløser den næste som perler på en snor i en vellykket iscenesættelse, der både favner teenagerens vanskelighed ved at navigere i alt det nye og sorg over det, der er væk for altid.

Norske Linn Skåbers bog Til ungdommen, der udkom på dansk i 2020, består af 31 korte tekster, som bygger på forfatterens samtaler med en række forskellige unge mennesker. Og fordi teksterne tager udgangspunkt i virkelige udsagn, føles de ekstremt nærværende og genkendelige.

Denne væsentlige essens fra bogen er det lykkedes teaterdirektør Pelle Koppel at overføre til teaterscenen i hans iscenesættelse af Til ungdommen på Teater V, hvor fem unge skuespillere leverer fremragende præstationer.

Du kan læse hele min anmeldelse i Information.

til ungdommen teater v
Foto: Martin Høyer

Tekst: Linn Skåber. Oversættelse, bearbejdning og iscenesættelse: Pelle Koppel. Komponist: Marcus Aurealius Hjelmborg. Scenografi: Pelle Koppel og Kristian Hegner Specht. Lys: Kristian Hegner Specht. Video: Mikkel Larsen. Med: Lue Støvelbæk, Malaika Berenth Mosendane, Lukas Toya, Nanna Eide og Thomas Diepeveen.

Spiller på Teater V til den 4. december.

Du kan læse mere om forestillingen her.