Gyselige oneliners – uhyggelige historier for børn

gyselige oneliners filuren

Teaterhuset Filuren har i samarbejde med Teater Fluks lanceret en serie af fem gratis lydfortællinger. Gyselige oneliners kan hentes via QR-koder skjult rundt omkring i parken ved Musikhuset Aarhus. Små korte gyserhistorier hvoraf nogle faktisk er rigtigt uhyggelige.

Gyselige oneliners er egentlig ikke lydteater, selvom det minder lidt om radiodrama i ultrakorte formater på 5-12 minutter. Der er kun en fortæller i hver historie, som derfor mest af alt fremstår som en kort lydbog. Men fordi lytteren fysisk er placeret i et byrum, der matcher stedet i fortællingen, får hver historie i Gyselige oneliners alligevel en iscenesat dimension, som giver oplevelsen lidt af det ekstra, som teatret kan.

Du kan læse hele min anmeldelse på ISCENE.

Kunstnerisk idé/koncept: Ditte Felding, Teaterhuset Filuren. Kunstnerisk indhold: Teater Fluks. Kunstnerisk udvikling StiUD #1: Sara Fink Søndergaard, Rasmus Malling Lykke Skov, Teater Fluks. Tekster: Mads Kamp. Indspilning og lydunivers: Niels Gade. Speaks: Bolette Engstrøm Bjerre, Daniel Bevensee, Rasmus Malling Lykke Skov, Emilie Johansson, Rosa Longhi, Asger Okkels og Helene Høi-Hansen. Produktion: Teaterhuset Filuren, Teater Fluks, DimsOS & Musikhuset Aarhus. Grafik: Randi Schmidt.