Afstanden mellem dig og mig

afstanden mellem dig og mig caroline ørsum gyldendal

[Anmeldereksemplar]

Afstanden mellem dig og mig er en kærlighedshistorie. Blandt andet. Men det er langt frasukkersød romance. Det er måske først og fremmest en historie om at kende og forstå sig selv, og dernæst en historie om forelskelse og forhold. 

Teenageren Laura møder ved et tilfælde Mille foran en natklub. De to kysser og Laura cykler hjem fuld af sommerfugle i maven. Men da Mille dukker op i gymnasieklassen som den nye vikar i dansk, bliver situationen lidt mere kompliceret.

For forhold mellem elev og lærer går ikke. Og Laura er heller ikke helt åben om sin seksualitet – eller måske bare endnu lidt usikker på den. Dertil kommer fnidder med de to bedste venner, og med moren, der pludselig flytter til Island med sin kæreste. 

Caroline Ørsums roman en fin og forholdsvis hurtigt læst lille bog. Her er plads til usikkerhed, tvivl og almenmenneskelige fejl. Og det er ret skønt med en bog med uperfekte hovedpersoner. 

Caroline Ørsum: Afstanden mellem dig og mig
Udgivet af Gyldendal 22. maj 2020

Du kan læse mere om bogen her.