Sven fra Randers – Randers Teater

sven fra randers teater

Randers Teater har med Sven fra Randers skabt et gribende teaterportræt af den randrusianske kunstner Sven Dalsgaard – med smukke scenebilleder, forrygende skuespilpræstationer og ture op og ned ad følelsesregistret.

»Mine værker er breve, jeg sender ud i verden,« forklarer Klaus T. Søndergaards hospitalstøjsklædte, sengeliggende Sven Dalsgaard til Christina Elisabeth Mørkøres polske sygeplejerske, der så nænsomt og kærligt tager sig af ham under hans sidste tid på sygehuset i Randers i 1999.

Sceneriet med hospitalssenge og mennesker i hvide kitler er rammefortællingen for dramatiker Jesper Brædstrup Karlsens fortælling om Sven Dalsgaard. Herfra springer fortællingen frem og tilbage i tid og besøger specifikke tidspunkter i Dalsgaards liv – som for eksempel hans fødsel – og episoder, der illustrerer mere generelle og dominerende følelser – som hans evige higen efter at høre til og være en del af et fællesskab.

Hele min anmeldelse kan læses i Information.

Tekst: Jesper Brædstrup Karlsen. Instruktør: Moqi Simon Trolin. Visuelt design: Ted Pierce. Komponist: Jens Hellemann. Koreograf: Esa Alanne. Lyd: Lars Gaarde. Med: Klaus T. Søndergaard, Holger Østergaard, Lisbeth Knopper, Christina Elisabeth Mørkøre, Jesper Riefensthal, Jens Hellemann og Randers Teaters kor.

Spiller på Randers Teater til den 11. september.

Du kan læse mere her.