Jordens fantastiske bygninger

Jordens fantastiske bygninger børnebog straarup og co
[Anmeldereksemplar] 

Jordens fantastiske bygninger er en super fin og gennemillustreret fagbog til børn, der giver en introduktion til berømte bygningsværker over hele jorden – og en enkelt ude i rummet.

Gaming er i høj kurs herhjemme. De mange timers Minecraft-byggerier har medført en stor interesse for arkitektur i alle afskygninger. Og så er det jo ret heldigt, at der udgives bøger, som taler ind i denne interesse.

I Jens Hansegårds Jordens fantastiske bygninger kan man læse fakta og historie om 24 vidt forskellige bygningsværker. Der er mange af de mest berømte og ikoniske som Den Kinesiske Mur, Taj Mahal, Notre-Dame og Empire State Building. Men der er også bygningsværker, som vi herhjemme ikke kendte på forhånd, som fx Angkor Wat i Cambodja, der er en af verdens største religiøse bygninger, Hongkong-Zhuhai-Macao-broen i Det Sydkinesiske Hav, der er syv gange så lang som Øresundsbroen, og Great Zimbabwe i Det Sydlige Afrika, som er en ruinby efter et stort handelscentrum fra 1400-tallet.

Hele bogen er gennemillustreret med Anders Nybergs tegninger, der viser de ikoniske steders arkitektur i enkle, farvemættede billeder. Jordens fantastiske bygninger kunne måske tiltale andre Minecraft-spillere og give inspiration til nye bygningsværker i spillet. Og ellers er den også bare spændende fagbogslæsning for de 8-12-årige med masser af billeder og ikke for meget tekst.

Jens Hansegård: Jordens fantastiske bygninger
Udgivet af Straarup & co. 20. december 2019

Du kan læse mere om bogen her.