Frøken Julie – Vendsyssel Teater

frøken Julie vendsyssel teater

Christoffer Berdals iscenesættelse af August Strindbergs Frøken Julie på Vendsyssel Teater er langt hen ad vejen, som vi kender fortællingen – lige bortset fra et rollebyt halvvejs, der understreger forskydningen af magtbalancen.

Grevedatteren Julie er rastløs og flagrende. Til midsommerfesten forfølger hun kammertjeneren Jean til køkkenet, hvor han befinder sig sammen med kokkepigen Kristin, som man kalder hans forlovede. Julie er som et opmærksomhedskrævende barn. “Hun er vanvittig”, siger Jean til Kristin. Men selvom Jean på overfladen er afvisende, ender de to alligevel alene på hans kammer.

Du kan læse hele min anmeldelse lige her på ISCENE.dk

frøken Julie vendsyssel teater
Frøken Julie, Vendsyssel Teater. Foto: Tao Lytzen

Tekst: August Strindberg. Oversættelse: Sven Holm. Instruktion: Christoffer Berdal. Scenografi: Marianne Nilsson. Lysdesign: Marcus Philippe Gustafsson. Lyddesign: Kasper Neergård. Med: Maria Cordsen, Linnea Voss og Albert Stein Ankerstjerne.

Spiller på Vendsyssel Teater 8. – 29. maj 2021 og på Teater V 4. juni under CPH Stage.

Du kan læse mere her.