Vilde vidunderlige dyr – fagbog

vilde vidunderlige dyr carlsen børnebog
[Anmeldereksemplar] 

DR Ramasjangs tv-serie Vilde vidunderlige dyr er blevet til en stor indbundet bog gennemillustreret med farvefotos af dyr og dyreliv i Danmark.

DR Ramasjang laver nogle fantastiske programmer til børn om dyreliv og natur – ikke mindst om, hvordan vi passer bedst på begge dele. Fx Ramasjang redder bierne, der fik børn i tusindvis til at så blomster og tænke på, hvorfor bier er så vigtige for vores natur.

Naturfotografier og korte tekster

Bogen Vilde vidunderlige dyr – fantastiske fortællinger fra Danmarks natur sender med imponerende naturfotografier og forholdsvist korte tekster læseren på en tur gennem det danske dyreliv. 

Billederne i bogen stammer fra Ramasjang-serien med samme navn, der var børnekanalens version af den populære tv-serie Vilde vidunderlige Danmark med Lars Mikkelsen som fortæller, der tog seerne med på tur i den danske natur i foråret 2020.

Læsning og opgaver i naturen

Midt pandemi og nedlukning af skoler og alle kulturlivets mange tilbud, så er det godt med bøger og natur – også i kombination. For det er rart (for både store og små) at tage en pause fra hverdagen med hyggelæsning om fx det lille egern, der skal være vaks for at holde nøddetyve væk, så det selv har mad til vinteren. 

I Vilde vidunderlige dyr kan man læse om alt fra søstjerne og havtaske over bæver til isfugl og and. Som tv-serien er bogen inddelt i afsnit efter levested: Skoven, Hav og kyst, Det åbne land, Søer og vandløb samt Byen. Og så er det ellers bare at gå på jagt i de mange fine fakta om alt fra nøddeknækning til dyrs kønsskifte.

Desuden afsluttes hvert kapitel med “vilde vidunderlige oplevelser”, som er forslag til ting, børn selv kan afprøve i naturen som at fange et klistret spindelvæv med karton eller finde kogler med spor efter dyretænder. Der er 171 siders gennemillustreret bogværk til glæde for familiens nuværende (og kommende) naturelskere!

Anja Vensild Hørnell: Vilde vidunderlige dyr
Udgivet af Carlsen 29. oktober 2020

Du kan læse mere om bogen her.