Tid – en poetisk billedbog

tid billedbog anne sofie allermann
[Anmeldereksemplar] 

Anne Sofie Allermanns billedbog Tid er en dansende poetisk fortælling om, hvad tid er for en underlig størrelse. Korte sætninger, der afløser hinanden og med kun ganske få ord, forklarer om hele konceptet med tid. 

“Tiden ligger fint i rækkefølge: øjeblik efter øjeblik. Men med minder er det et værre roderi.”

Anna Jacobina Jacobsen har med sin karakteriske drømmende streg illustreret bogen og dermed tilført den et ekstra lag. For her er både de direkte illustrationer, der matcher ordene. Som afbilledinger af den kommode, der har levet et meget længere liv end den dreng, hvis værelse den nu står på. Og der er det farverige, stribede halstørklæde, som bedstemoren i lænestolen strikker på. Et halstørklæde, der gennem bogen bliver længere og længere og i sig selv viser tidens gang. 

Tid er en virkelig fin billedbog. Læs den for de små og brug den som udgangspunkt til samtaler om tid. Læs den med de større og brug den som udgangspunkt for analyser. Eller læs den bare selv, fordi det er en smuk bog med noget på hjerte. 

Anne Sofie Allermann: Tid
Udgivet på Jensen & Dalgaard 29. januar 2021

Du kan læse mere her.