Flere bøger om Bækager Boldklub

bækager boldklub børnebog carlsen fodbold
[Anmeldereksemplarer] 

Jeg har et blødt punkt, når det kommer til bøgerne om Bækager Boldklub. Roos og Sønnichsens historier handler måske nok om fodbold, men de handler i langt højere grad om fællesskab og venskaber til trods for forskelligheder. 

Bøgerne er sjove, næsten tenderende til det platte. Men på den gode måde. Og så er de fulde af en verden, som børn kender. En verden med smarte og mindre smarte, med FIFA og Fortnite, med kattevideoer på YouTube, pinlige optrin og masser af kager. 

Indtil videre er der fem bøger i serien. Jeg har tidligere skrevet om de to første på bloggen, men et par af de andre skal også lige have en anbefaling med på vejen.

bækager boldklub børnebog carlsen fodbold

Mur og mågeklatter

I tredje bog Mur og mågeklatter er der dømt kamp med de dygtige spillere fra Team Herning. Den flok drenge, der tidligere udgjorde førsteholdet i Bækager Boldklub. Selvom de kære (sære) spillere fra Bækager ikke har en chance for at vinde mod Herning-holdet, giver de ikke op, men vælger i stedet en noget alternativ taktik.

Mur og mågeklatter lægger sig fint i tråd med seriens første to bøger. Det handler om venskab, om at turde fejle sammen og om alle børnenes forskelligheder.

bækager boldklub børnebog carlsen fodbold

Bold og badehætter

Seriens femte og nyeste bog Bold og badehætter adskiller sig lidt fra de tidligere. Her kommer fodboldholdet nemlig til Kenya, hvor deres underholdende træner med mikrofonhåret, kaldet Altmuligmand, stammer fra.

Det virker lidt vildt, at de pludselig rejser til Afrika, men måske er det fordi Altmuligmand i fjerde bog, som jeg har misset, døjede med en vinterdepression. I hvert fald er der dømt ren ferie for de sjove børn. Men holdet fra Bækager Boldklub lader sig hurtigt friste af en udfordring. En udfordring, der vel at mærke ikke helt handler om det, de tror. 

Børnene i Bækager Boldklub er sjove og elskelige med alle deres fejl og mangler. Fuldstændig som rigtige børn. Og bøgerne vil sikkert kunne ramme en bred skare af børn – både de fodboldglade og de knap så store fodboldfans.

bækager boldklub børnebog carlsen fodbold

Ole Sønnichsen og Jesper Roos Jacobsen: Mur og mågeklatter og Bold og badehætter
Udgivet af Carlsen 26. marts 2019 og 14. maj 2020

Du kan læse mere om hele serien her.