The Rocky Horror Show er en fest

rocky horror show aarhus teater anmeldelse kulturmor

Fredag havde Aarhus Teater premiere på Moqi Simon Trolins vellykkede iscenesættelse af Richard O’Briens kultmusical The Rocky Horror Show.

Jeg har skrevet en anmeldelse, som du kan læse i Information (kun for abonnenter).

Vores tur til The Rocky Horror Show

Udover anmeldelsen har jeg lavet en lille fotoserie her, der illustrerer min egen tur. Altså kun før, i pausen og efter. Jeg har naturligvis ikke taget billeder undervejs. Der må I nøjes med pressefotos.

rocky horror show aarhus teater anmeldelse kulturmor

Der er mange ritualer forbundet med at ‘se’ The Rocky Horror Show. Der skal skydes med vandpistoler, råbes alle mulige ting, danses, kastes med konfetti og spillekort (nogle kaster også med ris, hotdogs og/eller toastbrød – dem var der dog ingen af til premieren) og i det hele taget indgår en del rekvisitter på publikumsrækkerne.

rocky horror show aarhus teater anmeldelse kulturmor

Jeg havde inviteret min mand med, der var Rocky Horror-virgin. Og vi havde en fest. Med og uden festhattene, som egentlig først bruges i 2. akt, men det er jo så trist uden dem.

Blomster til alle – eller næsten

Der er op til flere bryllupsscener i The Rocky Horror Show. Blandt andet her kaster publikum med ris eller konfetti. Og bruden på scenen kastede sin buket ud i salen, lige ned i skødet på min mand. Heldige os.

Desværre var der en fin lille seddel på, der bad os aflevere buketten tilbage i pausen. Havde jeg været mere hardcore fan, havde jeg nok gemt den i tasken og taget den med hjem som souvenir.

Men til gengæld kastede de medvirkende også deres egne blomster ud til sidst. Og den valgte jeg trods alt at beholde.

Da det hele var slut og lyset blev tændt, bar den fine, gamle sal ved Store Scene tydeligt præg af et brag af en fest. Overalt på gulvet lå konfetti, spillekort, programmer og andre rekvisitter som festhatte, rysler og gummihandsker.

Forestillingen var (som du kan læse i min anmeldelse her) en fest fra start til slut. Velkomponeret og fuld af farver og energi. Melodierne kørte rundt i hovedet i dagevis bagefter. Og jeg har faktisk bare lyst til at tage afsted igen.

rocky horror show aarhus teater anmeldelse kulturmor
Pressefoto: Emilia Therese

The Rocky Horror Show.
Af Richard O’Brien. Oversætter: Mathias Flint. Instruktør: Moqi Simon Trolin. Scenograf: Ida Marie Ellekilde. Koreograf: Birgitte Næss-Schmidt. Kapelmester: Jens Hellemann. Lyd: Mathias Hersland. Lyd: Lars Gaarde.
Med: Jacob Madsen Kvols, Mathias Flint, Marie Marschner, Holger Østergaard, Simon Matthew, Sofia Nolsøe, Nanna Cecilie Bang m.fl.
Spiller på Aarhus Teater til 15. juni og på Odense Teater i 2020.

Du kan læse mere og se billeder fra selve forestillingen her.