Ny, fin bullet journal

min bullet journal frydenlund boganmeldelse kulturmor[anmeldereksemplar fra Frydenlund]

De seneste år er det blevet en ren modedille at føre en bullet journal. Men faktisk er konceptet bag disse en praksis, som har været udøvet meget længere.

Min Bullet Journal

En Bullet Journal er en mellemting mellem en kalender og en dagbog. Ikke sådan en dagbog, hvor man skriver “Kære dagbog” og beretter om alle livets små og store genvordigheder. Men mere en slags daglig, ugentlig og månedlig status i punktform. Det kunne f.eks. være “3 ting, jeg er taknemmelig for denne måned” eller “3 nye ting, jeg vil prøve” eller lignende liste.

Der findes et utal af udgaver af Bullet Journals. Nogle med helt blanke sider (de kaldes også notesbøger), hvor du selv skal udfylde alt og opbygge dit eget system. Denne type er som udgangspunkt lidt svær at gå til, med mindre du allerede har en fast inkorporeret daglig rutine med at føre f.eks. taknemmelighedsdagdog.

Min bullet journal frydenlund kulturmor

Andre Bullet Journals fokuserer på et specifikt tema som f.eks. kost og sundhed, træning, personlig udvikling, karriere eller den slags. Det kan også være fint, hvis man er meget målrettet.

Til alle vi andre, der (som jeg selv) er lidt af det hele på en gang, er der netop kommet en ny udgave fra forlaget Frydenlund. Den hedder meget mundret, Min Bullet Journal og er en fortrykt men ret åben udgave af slagsen.

Kalender og lidt noteplads

Min Bullet Journal er overordnet set en kalender. Dog med den fordel, at den ikke er tilpasset et bestemt år. De tolv måneder er der, men du skal selv skrive ugedage ind og kan derfor i princippet starte med at bruge bogen nårsomhelst på året.

Bogen er skabt af cand.mag Malou Dahl Andersen og mediegrafikerelev Caroline Asferg Madsen. Den er gennemført lækker både indeni og udenpå, hvor fine lyseblå og lysegrønne farvetoner går igen både på omslag og illustrationer.

Min bullet journal frydenlund kulturmor

Overordnet set er det altså en virkelig fin udgivelse. Ikke noget nyt eller banebrydende, men godt, gedigent håndværk i bogform.

Dog vil jeg mene, at de mange felter til at notere lister som “Mine mål”, “Månedens ideer” og “Husk” er ret små. Som i meget små. Måske er det bare mig, der ikke har dyrket og opøvet en fin lille sirlig håndskrift. Eller også har jeg bare alt for meget på hjerte, som jeg gerne vil skrive ned i listeform.

Klar, parat, skriv

Jeg har endnu ikke kastet mig ud i den daglige brug af Min Bullet Journal. Jeg har nærstuderet den, gjort mig tanker om, hvad der skal stå på de forskellige sider og taget tilløb. For mig at se, er det en af den type “opgaver”, som man skal være klar på at gennemføre, når man starter. Ellers giver det ingen mening.

Men jeg er ved at være klar. Jeg tænker, at jeg godt kunne bruge sådan en fin dagsrutine. Også fordi bogen jo ville være oplagt til at notere tanker og planer både for teaterture og læseoplevelser. To dele af mit liv, hvor jeg nemt mister overblikket lidt midt i alle de hektiske uger, der bare flyver afsted.

min bullet journal frydenlund boganmeldelse kulturmor

Malou Dahl Andersen og Caroline Asferg Madsen: Min Bullet Journal
Udgivet af forlaget Frydenlund 1. oktober 2018

Du kan læse mere om bogen her.