Fredericia Teater: Klokkeren fra Notre Dame

klokkeren_qusimodo_fredericia teater
Foto: Malmose.com

Så blev det (endelig!!!) min tur til at få set musicalen Klokkeren fra Notre Dame på Fredericia Teater…

klokkeren_program_kulturmor

Fredericia Teater har gennem de seneste år for alvor slået deres status som landets suværent bedste muscialscene fast med syvtommersøn. Ikke blot præsterer de den ene storslåede forestilling efter den anden. De producerer også landets absolut bedste musicalperformere.

Klokkeren fra Notre Dame er en vaskeægte romanklassiker skrevet af Victor Hugo, der også er manden bag bl.a. Les Miserables.
Som musical er historien skabt i Disney-tegnefilmens billede, som er langt mindre dyster end Hugos oprindelige roman.
Men Fredericia Teater formår at skabe en fin kontrast mellem det lette og morsomme og det det mørke og sørgmodige. Selvom deres opsætning så langt hælder mod tragedien og det dystre.

klokkeren_kulturmor

Pulserende energi fra start til slut

Noget af det der særligt kendetegner musicalopsætningerne fra Fredericia Teater er det ekstremt høje energiniveau som samtlige medvirkende lægger for dagen lige fra den første takt til lyset igen tændes i salen efter fremkaldelserne.

Foto: malmose.com
Foto: malmose.com

Klokkeren fra Notre Dame har alt det, man kan ønske sig af en musical. En rørende, smuk historie. Ulykkelige skæbner, nuancerede karakterer, der er splittet mellem fornuft og følelser.
Velsyngende, velspillende og ikke mindst velcastede medvirkende, der sender kaskader af energiudladninger udover publikum til trods for, at vi allerede er langt forbi premieredagen og de første ugers spændinger. Især skal Mads M. Nielsen (som Claude Frollo) og Diluckshan Jeyaratnam (som sigøjneren Clopin Trouillefou – på billedet herover) fremhæves for deres eminente evner til at fremvise nuancerede karakterer, der når langt, langt ud over scenekanten.

Scenografien, lyssætningen og hele den tekniske del er fantastiske. Publikum sidder i midt i Paris, midt i Notre Dames prægtige katedral (på sin vis endda i bogstaveligste forstand). Man mærker suset fra klokkerne i klokketårnet, rumlen af Frollos indre ild og den morderiske oprørsstemning i gaderne.
Der er ikke en finger at sætte på koreografien. Selv de mest stillestående scener emmer af energi og intensitet skabt af selv de mindste bevægelser på scenen.

Foto: malmose.com
Foto: malmose.com

Der er allerede skrevet den ene skamrosende anmeldelse efter den anden om netop denne forestilling. Men det er også et lille mesterværk, som du bør unde dig selv at opleve.

 

KLOKKEREN FRA NOTRE DAME
Spiller udsolgte forestillinger på Fredericia Teater frem til 14. december og derefter på Det Kongelige Teater, Gamle Scene fra 22. juni – 23. juli 2017.
Læs mere her.